
اطلاعات سربندانتاریخچه سربندانشجره نامچه ها
طایفه حسن اقا خان ذوالفقاری
طایفه حسن اقا خان ذوالفقاری- یکی از طوایف ریشه دار سربندان طایفه حسن اقاخان است که اجداد ذوالفقاری های امروز هستند. گرچه باید به صورت طبیعی تمام این طایفه با نام خانوادگی ذوالفقاری شناخته می شدند .
ولی در زمان انتخاب فامیل بدون توجه به ضرورت حفظ یکپارچگی و اصل و نصب و رگ و ریشه برخی خانواده ها فامیل دیگری را انتخاب کرده اند که شادلو ، خانزادی ، ایزدی و فرخی از ان جمله اند . کاش از ابتدا این یک دستی حفظ می شد.
انچه می دانیم اینکه حسن فرزند اقاخان بوده و او فرزند ذوالفقار بوده و او فرزند اقاخان بوده و او فرزند ذوالفقار بوده و قبل از او را نمی دانیم.
یکی از این ذوالفقارها معروف به ذوالفقار نعل شکن بوده و نقل می کنند که می توانسته نعل اسب را با قرار دادن بین انگشتان شست و نشانه تا کند و بشکند.
شجره نامه زیر توسط قاسم یکی ازافراد طایفه ذوالفقاری ها تدوین و ارائه شده که ضمن تشکر از تلاش و زحمت ایشان ،تقدیم خوانندگان سایت می شود.
شجره نامه طایفه حسن اقا خان-ذوالفقاری
محمود خان ذوالفقاری کیست؟!
سلطان محمودخان ذوالفقاری (اهالی خمسه بخاطر اقتدار محمود خان به او سلطان می گفتند!!)
فرزند ذکور و ارشد حسین قلیخان دوم ( سردار اسعدالدوله زنجانی) از بطن خانم منورالدوله دختر سلطان علی خان وزیرافخم در سال ١٢٨١ در زنجان پابه عرصه وجود نهاد. پس از طی دوران کودکی تحصیلات خود را آغاز نمود.
بازگشت به ایران
و به ایران بازگشت و معاون پدر خود در اداره املاک وسیع زنجان شد ٬ محمودخان در مدت کوتاهی گل سرسبد خانواده گردید. در تیراندازی و شکار و اسب سواری منحصر به فردشد و در حقیقت بار سنگین اداره امور رقبات سرداراسعدالدوله، که ١۶۵ قریه بود ٬ به او محول گردید و او در امری که به او محول می شد مشیر و مشار پدر بود. پس از شهریور و به هم ریختن اوضاع و احوال کشور و ظهور حزب توده و نفوذ آنها در روستاها مشکلاتی برای مالکان به وجود آمد مخصوصاً منطقه زنجان و خمسه بیش از سایر نقاط دچار هرج ومرج گردید؛ ولی محمودخان ذوالفقاری توانست به کمک دولت مرکزی ورعیتهای تفنگدارو قشون خصوصی خود، به منطقه آرامش دهد.
پادگانهای آذربایجان
پس از اشغال پادگانهای آذربایجان و اشغال زنجان از طرف دموکراتها، آقای محمود ذوالفقاری با برادران خود دردهات زنجان به جمعآوری نفرات پرداخت …. سلطان محمودخان ذوالفقاری با افراد خود نیمه شب از خانه خود خارج گردید وراهی عمارت دوه لیک درخیابان فرمانداری فعلی زنجان، که محل نگهداری اسبان تیزرو واصیل بود شد و …. بیرون آمد و از جاده همایون همراه نوکران وادمهایش، به روستای «سهرین» رفت.
بهدلیل تعقیب سربازان روسی وفدائیان حکومت خود مختار زنجان، فردای آن شب محمودخان خود را به روستای «خاتون کندی» در جنوب زنجان رساند ، و از آنجا شروع به تعرض برضد دموکراتها نمود …
حسن نظری درخاطرات خودنوشته است : ” ذوالفقاری پس ازفراراز زنجان روستای حبش درماهنشان را مرکز فرماندهی خود قرارداد و به کمک تفنگداران وگماشتگانش روستاهای شکربولاق، قیتول، قره پوتا، منیان، علی اباد وقولتوق را برای یورشهای اینده به دست گرفت . با سقوط حبش ازسوی قوای کمیته محلی زنجان ودرشرایطی که افسران مربی ارتش شاهنشاهی اعزامی ازتهران، همراه آنها بودند .”
